Social angst – behandling der tager udgangspunkt i dit liv

+45 2752 0489Book en tid

Hvad er social angst?

Social angst er en angst for almindelige hverdagssituationer, hvor man møder andre mennesker. Angsten kan påvirke ens sociale liv, og det kan i så fald være nødvendigt med professionel behandling af den sociale angst. Dette kan jeg tilbyde i form af metakognitiv terapi, som foregår i mit private hjem i Kirke Såby, hvilket mange af mine klienter finder en stor tryghed i.

Kommer du for eksempel fra Roskilde, København eller omegn, er der gode transportmuligheder hertil.

Symptomer på angst, herunder social angst, kan se ud på mange måder og kan f.eks. være tanker som:

  • Hvad nu hvis jeg bliver mundlam og ildrød i hovedet?
  • Hvad nu hvis de opfatter mig som et fjols?
  • Jeg kommer sikkert til at ligne en idiot …​

Hvis du har social angst, kender du sikkert til de tanker eller nogle, der ligner. Måske mærker du allerede følelsen i kroppen, når du tænker på det. Det kan være det anstrengte åndedræt, spænding i brystet eller ondt i maven med mere.

En følelse af uro du kender så godt, og som melder sig både før, under og efter sociale situationer.

Hvis din sociale angst føles meget forstyrrende, er du sandsynligvis begyndt at undgå flere og flere ting, som kunne føre til, at du ville være nødt til at stå over for andre mennesker.

Du ved, at det ikke er holdbart, men det er nemmere sagt end gjort at tvinge dig selv til at deltage i det svære sociale liv.

Det kan dulmes midlertidigt med alkohol og andre ting, men det ved du nok også ikke er en langtidsholdbar løsning.

Måske lyder samtaleterapi heller ikke så tiltalende. For du kan være bekymret over, hvad samtalen vækker i dig af følelser og reaktioner.

Samtidig ved du, at din frygt er voldsom og egentlig forstyrrer dig mere, end den gavner – og du er bevidst om, at der skal behandling til for at fjerne din frygt for, og i, sociale situationer.

Tænk over, hvad det egentlig kunne gøre for dig, hvis du kunne lære at slippe de mange tanker om situationen bagefter. Hvis det ikke længere fyldte?

Hvad ville så være anderledes? Hvad kunne du få ud af sociale situationer, som du går glip af i dag?

Hvis du er virksomhedsejer eller leder, hvad ville det så betyde for dit arbejde og din virksomhed?

​Selvstændige og ledere, der er blevet hjulpet af med deres sociale angst gennem min terapi, udtaler, at de nu kan slappe af i sociale situationer og fokusere på indholdet af samtalerne i stedet for at fokusere på, hvordan de selv tager sig ud.

Book en tid til en halv times gratis behandling af social angst

 

Få hjælp til social angst og undgå angstanfald og andre symptomer på angst. Book en gratis halv time i min kalender, hvis du er nysgerrig på, hvordan jeg kan hjælpe med behandling af social angst med metakognitiv terapi.