Deprecated: Using ${var} in strings is deprecated, use {$var} instead in /var/www/www.markkuusela.dk/www/wp-content/plugins/gravityforms/includes/fields/class-gf-field-list.php on line 177
Skizofreni - ​Mark Kuusela

​Det er svært at finde nogen at snakke med, der forstår dig

Nogle har måske prøvet at diskutere med dig om dine symptomer, for at overbevise dig om at det du oplever ikke er virkeligt.

Hvis du har positive symptomer (ikke i betydningen ‘gode’), ændrer andres ord bare ikke på at du fornemmer, mærker, hører, ser eller smager hvad du gør.

Hvis du har negative symptomer, er det ikke noget du ‘bare’ kan rejse dig fra.

Du kan ikke bare lade som om angsten og depressionen ikke er der, trække gardinerne fra, gå ud blandt mennesker og passe en uddannelse eller arbejde med et stort smil i ansigtet.

Måske går du og er nervøs for at få en psykose og passer på, alt hvad du kan.

Det kan netop være en grund til, at du trækker gardinerne for og bliver hjemme, for ikke at få for mange indtryk der kan trigge ubehagelige symptomer.

Du har lært at langvarige indlæggelser ikke er et lækkert hotelophold, og allerhelst vil du bare gerne i gang med at leve et godt liv, hvor du oplever de samme gode ting som andre.

Det er lige fra uddannelse og arbejde til at have gode venner, og din egen familie du elsker og som elsker dig.

Det kan være at du har hørt om Recovery, men at det lyder mest som en drøm. Måske har du været steder der siger de arbejder Recovery-orienteret men mest i form af den daglige dosis piller og ultra korte samtaler.

Jeg vil gerne tilbyde dig en meget personlig og skræddersyet metakognitiv terapi.

Mit arbejde har altid været Recoveryorienteret, og jeg har mere end ti års erfaring i at hjælpe mennesker med diagnoser i Skizofreni-spektret.

Måske har du brug for et par ‘åben dialog’-møder, så finder vi ud af det.

Måske har du brug for et kritisk blik på medicinen.

Så har jeg eksperter til rådighed, der kan hjælpe med det, både terapivenlige psykiatere og farmakonomuddannede der selv har taget den medicin du tager.

Og så er der selvfølgelig selve terapien, den må vi ikke glemme.

Hvordan ville du have det, hvis du lærte ikke at gå i panik over symptomer men kunne rumme dem og lade dem gå i sig selv uden at bruge store mængder energi på det flere gange om ugen?

Det har jeg lært andre med skizofreni, og de har på den måde undgået lange indlæggelser.

Skal vi sammen udforske hvordan, du kan lære det samme?

Ring på 27 52 04 89 eller skriv til mig på mail Mk@markkuusela.dk.